Witam. Jakie miejscowości byście polecili aby milo spędzić czas na Mazurach??
aniella_25
Doczya: 10 Kwi 2007 Posty: 9 Skd: Warszawa
Wysany: 22-06-2007, 15:16
Ja polecam Mikołajki, miejscowość na pewno warta polecenia, można tam miło spędzi czas. Zaleta są niewątpliwie piękne widoki człowiek tam po prostu odpoczywa . Alternatywą jest jakaś miejscowość położona niedaleko Mikołajek co pozwoli zaoszczędzić a w znacznym stopniu nie pogorszy wypoczynku.
Ja natomiast poleciłbym okolice Rucianego, jest tam mniejszy tłok niż w Mikołajkach a można równie dobrze wypocząć. Jezioro po prostu przepiękne, klimat fantastyczny.Polecam.
marzena79_79
Doczya: 10 Kwi 2007 Posty: 9 Skd: Radom
Wysany: 22-06-2007, 18:34
A ja chciałam zaproponować Tobie Giżycko Przepiękne jezioro cisza spokój. Nie powinieneś również mieć problemów z znalezieniem kwatery gdyż agroturystyka kwitnie Nie powinieneś chyba sie nudzić.
Odradzam Mikołajki jesli szukasz spokoju, tam jest duzy tlok, szczegolnie ze sie zaczyna lato, jesli chcesz spedzic wakacje w spokojniejszym miejscu to chyba najlepiej (wedlug mnie) jest mala miejscowosc na mazurach o nazwie BOGACZEWO, bylem tam dwa razy i jestem super zadowolony, jest las, jest jezioro. Jest to mala miejscowosc i milo tam sie spedza czas, mozna wynajac lodke, rowery (wodne i na kolkach) i jest sporo agroturystyki... naprawde mozna tam odpoczac...
Pozdrawiam,
Anis
PS: nie mam polskich znakow diakrytycznych za co z gory przepraszam (juz to sie nie powtorzy )
Jeśli chcesz wypocząć w krainie tysiąca jezior,
spacerować wśród mazurskiej przyrody, wędkować oraz
zbierać grzyby, oznacza to, że domek ten jest idealny
dla Ciebie i Twojej Rodziny!
Znajdziecie u nas świetne miejsce do wyciszenia
i świeże mazurskie powietrze.
Położony niedaleko Ełk oferuje również
wiele atrakcji, np: basen kryty ze zjeżdżalnią,
korzystanie z przejażdżki kolei wąskotorowej itp.
SprawdĽ sam i zobacz, że warto!!!
PONADTO OFERUJEMY:
* miejsce na ognisko
* ogrodowy murowany grill
* meble ogrodowe, leżaki, baseny dmuchane dla dzieci
z różnymi atrakcjami
* plac zabaw dla dzieci ( piaskownica, huśtawka, itp.)
* piesze wycieczki po okolicy ( ok. 200 M las i jezioro)
* w sezonie las pełen grzybów, jagód, ITP.
* wędkowanie z pomostu
* parking na posesji
* kuligi w zimie
PROPONUJEMY:
* wczasy
* spotkania towarzyskie
* wędkowanie
* zabawy karnawałowe,sylwestrowe, ITP.
* wynajęcie domku pod komunie
* imprezy na powietrzu
Serdecznie zapraszamy do Uroczyska Kouchowski Myn!
Jeeli szukasz spokoju od miejskiego zgieku, chcesz obcowa z natur na co dzie, to dobrze Pastwo trafilicie.
Zabudowania Uroczyska pooone s na 15-hektarowej polanie otoczonej lasami ktrych runo obfituje w poziomki, jagody oraz grzyby. Szerokie lene dukty s idealnym miejscem wypraw rowerowych (rowery na miejscu), spacerw jak rwnie przejadek konnych.
Jeeli jeszcze nie mielicie Pastwo okazji jedzi konno u nas moecie to zmieni! Uczymy jazdy konnej na zrwnowaonych koniach. Dla chtnych organizujemy przejadki bryczk, a zim saniami.
Serwujemy dania kuchni polskiej i wiatowej, smacznie i zdrowo, gdy wikszo produktw pochodzi z okolicznych gospodarstw bd z naszego sadu, ktry jest doskonaym miejscem wypoczynku i relaksu. W sadzie jest przygotowane miejsce na ognisko jak rwnie do grillowania. Brama ogrodu otwiera si na jezioro oraz szeroki pomost z ktrego mona owi ryby w jakie obfituje jezioro, regularnie zarybiane szczupakiem, linem, wgorzem i amurem. Wdkarzy rzdnych przygd zapraszamy nad staw w ktrym pywaj karpie.
Naszym gociom udostpniamy dk, ktr mona popywa po jeziorze w wietle zachodzcego soca, obserwujc pasce si na ce konie oraz spacerujce midzy nimi urawie.
Dla mionikw zwierzt jest w Uroczysku istny raj. Nad jeziorem mona spotka zimorodki, nad duym stawem gniazduj botniaki oraz abdzie, niezliczone stada kaczek oraz drobnego ptactwa. Wczesnym porankiem oraz przed zmierzchem na kach pas si sarenki, a noc buchtuj dziki. Najwikszym atutem Uroczyska s jednak bobry. Zapadajcy zmierzch sprawia e staj si one odwaniejsze o mona zaobserwowa jak pywaj po stawach i jeziorze. Za dnia mona podziwia lady ich dziaalnoci – zwalone drzewa, obgryzione gazki, nory oraz cieki wydeptane na groblach. W gbi lasu na rzeczce otaczajcej Uroczysko znajdziecie Pastwo liczne tamy bobrowe.
Na specjalne yczenie naszych klientw zorganizujemy spyw Pis bd Krutyni, eglowanie po Wielkich Jeziorach Mazurskich oraz wycieczki przyrodnicze po bliszej i dalszej okolicy, okraszone barwnymi opowieciami przyrodnika.
Do dyspozycji goci s 4 pokoje (10 miejsc noclegowych). Na maluszki czeka eczko z miciutk, kolorow pociel.
Zapraszamy goci indywidualnych jak i zorganizowane grupy.
Organizujemy szkolenia poczone z integracj, warsztaty rkodziea jak rwnie pobyty poczone z masaem hawajskim, aromaterapi. Nasz masaysta prowadzi rwnie zajcia dla Pa w ciy – posiada odpowiednie uprawnienia.
Aktualne promocje:
Do kadego pobytu do 3 dni – 30 minut jazdy konnej gratis.
Pobyty dusze ni 3 dni – 1 godzina jazdy konnej gratis.
Pobyty dusze ni 7 dni – 2 godziny jazdy konnej gratis.
Dzieci do lat 12, 50% zniki, dzieci do 1 roku ycia 75% zniki.
Taki niepozorny, a mimo wszystko pocztek Szlaku ;) Pisz jest do spokojn i na pewno nie tak napchan turystami lokalizacj. Duo imprez w lato, dobra baza wypadowa, zwaszcza okolice Parku krajobrazowego nad niardwami warte odwiedzenia :)
Rejon jeziora Niegocin . Wydaje mi si najadniejszy. oczywicie Mikoajki tez sa obowizkowe do zwiedzenia. Te odwiedzaam jak byam modsza to z koleankami zwiedzaymy puby i kluby. Teraz juz pojawio si dziecitko to poszukaam bardziej spokojnej okolicy i s to Wilkasy. Nocleg nie jest drogi , przywzyczaiam si ju do Skarpy. Obsuguj j 2 mie starsze panie, jedzenie te jest smaczne. poza tym internet, TV. http://skarpa.eu/. Na stronce s te zdjcia z okolicy. Atrakcji sporo, rowery, konie, statki, sprzty wodne, przede wszytkim pikne jezioro :D
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum