Podziel si???? wra??eniami z wakacji   www.wakacje.info

Poprzedni temat «» Nastpny temat
kierunek Chorwacja
Autor Wiadomo

kais 
Administrator

Doczy: 31 Sty 2007

Wysany: 03-02-2007, 17:09   kierunek Chorwacja

Gdzie warto jechac lub co omijac, jakies uwagi i porady mile widziane :->

Bartek41 

Doczy: 12 Kwi 2007
Skd: Kęty

Wysany: 12-04-2007, 14:19   

Po drodze - jeśli to będzie południe HR - to zobacz Plitwickie Jeziora. Jeśli północ HR to jaskinie w Postojna jeszcze na SLO. A Chorwacja jest cała fajna. Pula, Dubrownik, wodospady na rzece Krka, Trogir, Split et c., et c. :roll:

anis 
Administrator

Doczy: 31 Sty 2007

Wysany: 12-04-2007, 22:46   

Ja byłem tydzien w miejscowości MAKARSKA latem, pełno tam ludzi, troche przereklamowana, wiadomo ze wybrzeze chorwackie jest piekne ale jak juz jest sporo ludzi to ja dziękuje. drugi tydzien spędziłem w miejscowości SPLIT i jestem zachwycony, polecam goraco SPLIT, Trogir i wyspy (wszystkie wyspy chorwackie sa warte zwiedzania) oraz unikać MAKARSKA.

pozdrawiam,
Anis

aniella_25 

Doczya: 10 Kwi 2007
Skd: Warszawa

Wysany: 10-06-2007, 02:40   

Szczerze mówiąc to cała Chorwacja jest super.Najbliżej jest na Istrię i okolice Rijeki,np.Opatija.Ładne są wyspy,Dalmacja też-Split,Dubrownik itd.Samochodem w jeden dzień dojedzie się na Istrię,ale do Dubrownika nie da rady. Ceny nie są zbyt wygórowane a i w czasie sezonu też można znaleĽc zakwaterowanie, co jest niewątpliwie plusem.

marzena79_79 

Doczya: 10 Kwi 2007
Skd: Radom

Wysany: 10-06-2007, 02:45   

Bardziej śródziemnomorska i ciepła jest Dalmacja, jest też chyba ładniejsza dzięki wysokim górom schodzącym prosto do morza. Polecam Ci wyjazd w ciemno, bo prywatnych kwater jest pełno na miejscu, można osobiście obejrzeć a nie rezerwować kota w worku. Ja byłam w sierpniu 2006 w Makarskiej i za apartament 2-pokojowy z kuchnia i łazienką, 200m od morza, płaciliśmy 30 euro za dobę. Obiadokolacje jadaliśmy w knajpkach a śniadania robiliśmy sobie sami (z produktów kupowanych na miejscu) - dziennie nie kosztowało nas to więcej niż 100 zł. Z własnych rzeczy mięliśmy jedynie dwie zgrzewki wody mineralnej bo woda i napoje są tam stosunkowo drogie. Ogólnie Chorwacja nie jest droższa niż nasze wybrzeże a na pewno tańsza niż Zakopane! Poza riwierą makarską jest jeszcze taniej.

marsjan_29 

Doczy: 10 Kwi 2007
Skd: Łódz

Wysany: 16-06-2007, 18:46   

Ja polecam wycieczkę do Makarskiej. Miejsce po prostu przepiękne, widoki są wspaniałe i naprawdę milo można spędzić czas. Dodatkowym plusem są niskie ceny które nie są wygórowane. Nie powinno by także problemu z zalezieniem zakwaterowania, gdyż dużo jest tam prywatnych kwater.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Moesz ciga zaczniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: