Po drodze - jeśli to będzie południe HR - to zobacz Plitwickie Jeziora. Jeśli północ HR to jaskinie w Postojna jeszcze na SLO. A Chorwacja jest cała fajna. Pula, Dubrownik, wodospady na rzece Krka, Trogir, Split et c., et c.
Ja byłem tydzien w miejscowości MAKARSKA latem, pełno tam ludzi, troche przereklamowana, wiadomo ze wybrzeze chorwackie jest piekne ale jak juz jest sporo ludzi to ja dziękuje. drugi tydzien spędziłem w miejscowości SPLIT i jestem zachwycony, polecam goraco SPLIT, Trogir i wyspy (wszystkie wyspy chorwackie sa warte zwiedzania) oraz unikać MAKARSKA.
pozdrawiam,
Anis
aniella_25
Doczya: 10 Kwi 2007 Posty: 9 Skd: Warszawa
Wysany: 10-06-2007, 03:40
Szczerze mówiąc to cała Chorwacja jest super.Najbliżej jest na Istrię i okolice Rijeki,np.Opatija.Ładne są wyspy,Dalmacja też-Split,Dubrownik itd.Samochodem w jeden dzień dojedzie się na Istrię,ale do Dubrownika nie da rady. Ceny nie są zbyt wygórowane a i w czasie sezonu też można znaleĽc zakwaterowanie, co jest niewątpliwie plusem.
marzena79_79
Doczya: 10 Kwi 2007 Posty: 9 Skd: Radom
Wysany: 10-06-2007, 03:45
Bardziej śródziemnomorska i ciepła jest Dalmacja, jest też chyba ładniejsza dzięki wysokim górom schodzącym prosto do morza. Polecam Ci wyjazd w ciemno, bo prywatnych kwater jest pełno na miejscu, można osobiście obejrzeć a nie rezerwować kota w worku. Ja byłam w sierpniu 2006 w Makarskiej i za apartament 2-pokojowy z kuchnia i łazienką, 200m od morza, płaciliśmy 30 euro za dobę. Obiadokolacje jadaliśmy w knajpkach a śniadania robiliśmy sobie sami (z produktów kupowanych na miejscu) - dziennie nie kosztowało nas to więcej niż 100 zł. Z własnych rzeczy mięliśmy jedynie dwie zgrzewki wody mineralnej bo woda i napoje są tam stosunkowo drogie. Ogólnie Chorwacja nie jest droższa niż nasze wybrzeże a na pewno tańsza niż Zakopane! Poza riwierą makarską jest jeszcze taniej.
Ja polecam wycieczkę do Makarskiej. Miejsce po prostu przepiękne, widoki są wspaniałe i naprawdę milo można spędzić czas. Dodatkowym plusem są niskie ceny które nie są wygórowane. Nie powinno by także problemu z zalezieniem zakwaterowania, gdyż dużo jest tam prywatnych kwater.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum