Podziel si???? wra??eniami z wakacji   www.wakacje.info

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Dominikana
Autor Wiadomo

kais 
Administrator

Doczy: 31 Sty 2007

Wysany: 04-02-2007, 15:45   Dominikana

Ponoc bardzo fajne, rozwijający sie kraj turystycznie. Opinie są rozne co do Hoteli, ogolnie to mozna trafic na takiego ktory nam wakacje sfajczy. Ktore Hotele omijac?

marzena79_79 

Doczya: 10 Kwi 2007
Skd: Radom

Wysany: 10-04-2007, 01:47   

Elo, jak na poczatek chcialam pogratulowac osobie ktora stworzyla ten forum, podoba mi sie i jak na razie wedlug mnie z wygladu najlepszy wsrod polskich forach co do wakacji, mam nadzieje ze bedzie popularniejszy bo wakacje niedlugo ;-)
No wiec wracam do tematu, nie wiem ktore hotele omijac ale napewno opowiem o hotelu Riu Bambu w Punta Cabana, tam nie miałam się do czego przyczepić, no może poza pokojami, które nie są super inclusive, a na to zawsze zwracam uwagę :lol: .
Jednak tym razem mi to nie przeszkadzało ponieważ mało siedziałam w pokoju.
Nadrabiają wszystko barkiem w pokoju, który uzupełniany jest co 2 dzień w alkohole, pepsi, 7up, wodę mineralną i tonic :mrgreen: .
Jeżeli chodzi o jedzenie to super, zadbano nie tylko o kuchnie dominikańską ale także o tych którzy za nią nie przepadają (codziennie serwowane frytki, hamburgery).
ALL INCLUSIVE naprawdę dopięte na ostatni guzik, całą dobę można coś zjeść, tak samo jest z alkoholami (dodatkowo importowane trunki w cenie).
Jeżeli chodzi o oddalenie od centrum to za taksówkę z RIU Bambu trzeba zapłacić 10 dolców do Bavaro, jednak nie polecam wycieczek do Bavaro ponieważ poza sklepikami z pamiątkami nic tam nie ma.
Z Dominikany według mnie z typowych pamiątek nie ma co przywieĽć oprocz wspomnien i: cygara, mama uana, kokosy i sztuczna biżuteria a to wszystko kupisz na plaży. Jako wycieczkę ( swietna głównie dla dzieci ) polecam Adventure Park którą zakupisz na przeciwko recepcji hotelu Riu Bambu.
Warto się tam wybrać :-) .
Acha... mam znajmych ktorzy przebywali rownierz w Dominikanie ale w Ocean Blue i wedlug ich zdaniem ciut lepszy i bardziej klimatyczny bo
nie jest to wielki resort taki jak RIU i duzo blizej do centrum miasteczka-Bavaro... no ale standarty takie same :->

marsjan_29 

Doczy: 10 Kwi 2007
Skd: Łódz

Wysany: 10-04-2007, 02:12   

no no, jakos zaczyna byc aktywne to forum :-D tez dodam swoje tylko ze ogolniej troche.
Wogole cala siec RIU HOTELS jest bardzo dobra, sporzadzilem maly ranking hoteli RIU w Punta Cabana:
Riu Palace
Riu Bambu
Riu Melao
Riu Taino
Riu Naiboa
gdzie ostatni tzn Riu Naiboa cierpi tylko tym ze jest troche dalej od plazy niz inne.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Moesz ciga zaczniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: