Ponoc bardzo fajne, rozwijający sie kraj turystycznie. Opinie są rozne co do Hoteli, ogolnie to mozna trafic na takiego ktory nam wakacje sfajczy. Ktore Hotele omijac?
marzena79_79
Doczya: 10 Kwi 2007 Posty: 9 Skd: Radom
Wysany: 10-04-2007, 01:47
Elo, jak na poczatek chcialam pogratulowac osobie ktora stworzyla ten forum, podoba mi sie i jak na razie wedlug mnie z wygladu najlepszy wsrod polskich forach co do wakacji, mam nadzieje ze bedzie popularniejszy bo wakacje niedlugo
No wiec wracam do tematu, nie wiem ktore hotele omijac ale napewno opowiem o hotelu Riu Bambu w Punta Cabana, tam nie miałam się do czego przyczepić, no może poza pokojami, które nie są super inclusive, a na to zawsze zwracam uwagę .
Jednak tym razem mi to nie przeszkadzało ponieważ mało siedziałam w pokoju.
Nadrabiają wszystko barkiem w pokoju, który uzupełniany jest co 2 dzień w alkohole, pepsi, 7up, wodę mineralną i tonic .
Jeżeli chodzi o jedzenie to super, zadbano nie tylko o kuchnie dominikańską ale także o tych którzy za nią nie przepadają (codziennie serwowane frytki, hamburgery).
ALL INCLUSIVE naprawdę dopięte na ostatni guzik, całą dobę można coś zjeść, tak samo jest z alkoholami (dodatkowo importowane trunki w cenie).
Jeżeli chodzi o oddalenie od centrum to za taksówkę z RIU Bambu trzeba zapłacić 10 dolców do Bavaro, jednak nie polecam wycieczek do Bavaro ponieważ poza sklepikami z pamiątkami nic tam nie ma.
Z Dominikany według mnie z typowych pamiątek nie ma co przywieĽć oprocz wspomnien i: cygara, mama uana, kokosy i sztuczna biżuteria a to wszystko kupisz na plaży. Jako wycieczkę ( swietna głównie dla dzieci ) polecam Adventure Park którą zakupisz na przeciwko recepcji hotelu Riu Bambu.
Warto się tam wybrać .
Acha... mam znajmych ktorzy przebywali rownierz w Dominikanie ale w Ocean Blue i wedlug ich zdaniem ciut lepszy i bardziej klimatyczny bo
nie jest to wielki resort taki jak RIU i duzo blizej do centrum miasteczka-Bavaro... no ale standarty takie same
no no, jakos zaczyna byc aktywne to forum tez dodam swoje tylko ze ogolniej troche.
Wogole cala siec RIU HOTELS jest bardzo dobra, sporzadzilem maly ranking hoteli RIU w Punta Cabana:
Riu Palace
Riu Bambu
Riu Melao
Riu Taino
Riu Naiboa
gdzie ostatni tzn Riu Naiboa cierpi tylko tym ze jest troche dalej od plazy niz inne.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum